Se organizează referendum pentru legea avorturilor! În ce condiții se vor putea face întreruperile de sarcină

0
294

În Gibraltar se va organiza un referendum pentru legea avorturilor. Întreruperile de sarcină vor putea fi făcute doar în anumite condiții.

Locuitorii din Gibraltar au votat prin referendum pentru modificarea unei legi stricte care face referire la avort.

Aproximativ 62% dintre alegătorii care au participat la referendum au ales schimbarea legii care pedepsește femeile care fac avort cu o pedeapsă maximă.

Pedeapsa maximă poate însemna chiar și închisoare pe viaţă.

Majoritatea locuitorilor din Gibraltar au aprobat relaxarea unei legi stricte asupra avortului, printr-un referendum, a anunţat vineri parlamentul local, citat de Reuters.

62% dintre alegătorii care au participat au susţinut schimbarea, în cadrul referendumului desfăşurat joi. Prezenţa a fost de aproximativ 52%.

Legea penală a Gibraltarului a interzis până acum avortul în toate circumstanţele, cu o pedeapsă maximă, în teorie, de până la închisoare pe viaţă. Deşi nimeni nu a fost condamnat vreodată, locuitoarele erau nevoite să călătorească în Spania sau în Marea Britanie pentru a face avort, scrie Agerpres.

Potrivit noilor prevederi, femeile vor putea face avort până în săptămâna a 12-a de sarcină sau dacă sănătatea fizică ori mintală le este pusă în pericol.

Referendumul fusese iniţial programat pentru martie 2020, dar amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa: Adevarul Zilei