PSD, intervenție de urgență! Social-democrații cer anchetarea „autodenunţurilor PNL” privind politizarea „grosolană” a companiilor de stat

0
319

PSD cere o anchetă în cazul „autodenunţurilor publice exprimate de lideri ai PNL” cu privire la „politizarea grosolană” a unor funcţii din companiile de stat și inspectoratele școlare, care ar fi trebuit atribuite prin concurs.

„Campania internă pentru şefia PNL a scos la lumină faptul că liderii PNL şi-au folosit în mod sistematic influenţa politică pentru a obţine foloase necuvenite în favoarea unor membri sau apropiaţi ai PNL, ceea ce constituie o infracţiune de corupţie, potrivit legii penale din România. Din discursurile şi declaraţiile enunţate în lupta internă din partid rezultă în mod clar că au existat intervenţii politice ale unor lideri PNL pentru numirea sau destituirea unor persoane din inspectoratele şcolare sau companiile de stat, precum Poşta Română sau Transelectrica”, arată un comunicat de presă al PSD, citat de Agerpres.

PSD îi acuză pe Klaus Iohannis și pe Florin Cîţu că sunt direct responsabili de „politizarea deşănţată şi generalizată”.

„Se confirmă, astfel, că dreapta i-a minţit grosolan pe români cu promisiunile din Programul de guvernare, în care se anunţa ritos ‘promovarea unui management performant, depolitizat şi integru în companiile de stat’, ‘autonomia şi depolitizarea şcolii’ sau ‘depolitizarea funcţiei publice şi stabilirea clară a poziţiilor politice în structura administrativă’”, mai spun social-democraţii.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.