Christian Ciocan a fost demis din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI, după scandalul în care a fost implicat

0
311

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dispus încetarea împuternicirii lui Christian Ciocan din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI, după scandalul în care a fost implicat ofițerul de poliție.

„În continuare, comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, a anunțat MAI.

Sindicatul Europol a anunţat, miercuri, că directorul Unităţii de Politici Publice din Ministerul Afacerilor Interne, comisar şef Christian Ciocan, a fost amendat cu 6.000 de lei pentru şapte fapte, printre care intrarea pe o stradă cu accesul interzis şi faptul ca maşina pe care o conducea nu avea asigurare, iar ITP-ul era expirat.

Sindicatul Europol a menţionat că atitudinea şi comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, el recurgând la ameninţări şi intimiări la adresa agenţilor.

Astăzi, ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut prima reacție în acest caz. El îi critică pe polițiștii care l-au filmat pe Ciocan.

„Sunt câteva chestiuni care mi se par neclare și pentru care am solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă. Astăzi o să am acest raport şi pe baza a ceea ce mi se va raporta, voi lua măsuri. În primul rând, am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ. Într-adevăr, puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului, evident, public”, a spus Lucian Bode într-o declarație de presă.

Sursa: Adevarul Zilei