Proiect de lege pentru vaccinarea obligatorie a angajaților din sistemul medical

0
335

Franţa pregăteşte un proiect de lege prin care va fi introdusă obligativitatea ca lucrătorii din sectorul sănătăţii să se vaccineze anti-coronavirus.  

Conform CNBC și News.ro, dezbaterea pe acest proiect de lege vine pe fondul îngrijorărilor legate de ratele scăzute de vaccinare în rândul profesioniştilor din domeniul sănătăţii din ţară.

Până în prezent, doar 57% dintre lucrătorii din casele de îngrijire medicală şi 64% din personalul spitalelor au primit cel puţin o doză de vaccin pentru Covid-19, potrivit datelor Federaţiei Spitalelor din Franţa.

„Nu vorbim despre o vaccinare obligatorie pentru toţi oamenii din Franţa. Vorbim doar despre o vaccinare obligatorie pentru persoanele care lucrează în asistenţa medicală şi care sunt în contact cu cei mai fragili oameni din Franţa. Cred că este o chestiune de responsabilitate şi de vaccinare obligatorie pentru persoanele care sunt, în fiecare zi, în contact cu cei mai fragili oameni din populaţia franceză, chiar cred că ar fi o decizie înţeleaptă”, a declarat marţi pentru CNBC Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanţe.

Federaţia franceză a spitalelor a susţinut, de asemenea, vaccinarea obligatorie pentru această categorie de persoane.

Sursa: Adevarul Zilei