Avertismentul unui medic: Varianta Delta din Grecia se va răspândi și în România

0
316

Medicul ATI de la Spitalul Floreasca din București, Radu Țincu, spune că înmulțirea numărului de cazuri de COVID-19, cauzate de tulpina Delta ar putea conduce la o transmitere accentuată și în România, odată cu revenirea turiștilor din vacanțe.

„Cel mai probabil această tulpină virală va ajunge și în România când se vor întoarce turiștii. Ea a fost deja confirmată la noi în țară, însă în mod clar această circulație din perioada estivală va uniformiza transmiterea acestei variante virale.

În mod clar autoritățile din toate țările supraveghează din punct de vedere epidemiologic evoluția pandemiei, în momentul în care incidențele se vor schimba, diferite țări vor intra și vor ieși pe lista verde sau galbenă.

Spania a intrat pe lista galbenă de curând, dar acest lucru nu reprezintă un pericol iminent imediat, pentru că avem în continuare campanie de imunizare, avem campanie de vaccinare.

Persoanele vaccinate încă pot să călătorească fără restricții dacă prezintă certificatul de vaccinare, dar pentru autoritățile din toate țările este esențială, pentru că trebuie luate anumite măsuri înainte ca transmiterea să devină una accelerată”, a explicat medicul Radu Țincu, pentru B1 TV.

Sursa: Adevarul Zilei