AUR: Guvernul să includă pe lista măsurilor de relaxare dreptul de a protesta fără limită de participanţi

0
340

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a cerut, vineri, Guvernului, să includă pe lista măsurilor de relaxare, începând cu 1 august, dreptul românilor de a organiza proteste fără o limită de participanţi.

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului Cîţu să includă pe lista măsurilor de relaxare, începând cu data de 1 august, dreptul românilor de a organiza proteste fără o limită de participanţi. În prezent, deşi cazurile de COVID au scăzut foarte mult, numărul de participanţi la proteste este limitat la 100”, se arată într-un comunicat transmis de AUR.

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu afirmă că această restricţie este menţinută, deşi în ultima perioadă au fost evenimente în are liber la care au participat „chiar şi peste 40.000 de persoane”.

„În ultimele luni, am asistat la evenimente în aer liber la care au participat chiar şi peste 40.000 de persoane, în vreme ce restricţiile privind organizarea de proteste au fost menţinute la 100 de participanţi. Ne punem întrebarea: de cine se teme domnul Cîţu? Cumva, de românii care ar putea ieşi în Piaţa Victoriei pentru a-l trage la răspundere?”, se întreabă Târziu, citat în comunicat.

Celălalt copreşedinte al AUR, George Simion, susţine că statul are obligaţia de a asigura toate condiţiile necesare exercitării libertăţii de întrunire garantată prin art. 39 din Constituţie.

„Restricţiile nu se mai justifică astăzi în niciun fel. Guvernul trebuie să înceteze să încalce libertatea românilor”, a subliniat Simion.

Sursa: Adevarul Zilei