Ludovic Orban: Guvernul trebuie să prezinte propuneri de îmbunătăţire a procentului de vaccinare

0
342

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, vineri, că Guvernul Cîțu trebuie să vină cu măsuri pentru a crește ritmul campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Orban a punctat că e nevoie de o organizare mai bună și de implicarea tuturor actorilor relevanți. Vaccinul ar trebui să fie adus mai aproape de oameni, a mai spus liderul liberalilor.

Întrebat dacă sunt luate în calcul noi măsuri pentru a încuraja cumva creșterea ratei de vaccinare, de exemplu obligativitatea imunizării în anumite domenii de activitate, cum e în alte țări, Orban a răspuns:

 „Cu siguranţă se discută acest subiect la nivelul coaliţiei. Evident, Guvernul trebuie să prezinte propuneri de îmbunătăţire a procentului de vaccinare. Sigur, asta înseamnă o organizare şi mai bună, o campanie foarte bună care să fie în special categoriile care s-au vaccinat într-un procent mai mic, o apropiere a centrelor de vaccinare către cetăţean şi o implicare a tuturor actorilor care pot să influenţeze oamenii să se vaccineze”.

Chestionat dacă sunt vizate noi restricții pentru cei nevaccinați, liderul PNL a punctat:

 „Cu siguranţă cei vaccinaţi nu vor avea restricţii. E cea mai bună încurajare”.

De asemenea, întrebat dacă statul român ia în calcul să facă tombole sau să acorde premii, Ludovic Orban a răspuns: „Cu siguranță Guvernul lucrează a evaluarea metodelor de succes, care vor fi aplicate”.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.