Cîțu respinge cererea de suplimetare a bugetului Ministerului Transporturilor

0
441

Premierul Florin Cîțu respinge cererea partenerilor de la USR PLUS de a suplimenta bugetul Ministerului Transporturilor cu ocazia rectificării bugetare. Cîțu afirmă că, la cum arată execuția bugetară, ar trebui să se ia bani de la MT, nu să se dea.

Cîțu a declarat că „La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuția bugetară, ca să începem așa. În Ministerul Finanțelor, acțiuni generale, avem cotizația la UE, ajutoare de stat, dobânzi. Îmi pare rău, eu anul trecut am încercat să explic și încă sunt colegi care spun că acolo sunt bani din fondul de rezervă”.

Premierul afirmă că atât ministrul Drulă, cât și alți miniștri trebuie să prezinte execuția bugetară, în caz contrar urmând să o facă el.

Premierul a explicat că „Miniștrii trebuie să vină să prezinte execuția bugetară. O parte dintre ei au prezentat. Încă așteptăm miniștri să vină să prezinte executția bugetară la șase luni de zile. Mai au până la sfârșitul acestei săptămâni. Dacă nu, o prezint eu”.

Liderii USR PLUS sunt total nemulţumiţi de suma pe care a primit-o Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară, puţin peste 300 de milioane de lei, deşi Cătălin Drulă ceruse de aproape 10 ori mai mult pentru proiecte de infrastructură, susţin surse politice pentru News.ro. Dan Barna şi Dacian Cioloş vor avea, joi, o întâlnite cu premierul Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.