Rectificarea bugetară aduce nemulțumiri în Coaliție

0
383

Partenerii de guvernare USR și UDMR vor mai mulți bani pentru ministerele pe care le au în subordine. Aceștia sunt nemulțumiți de rectificarea bugetară făcută de ministrul interimar al Finanțelor și premierul Florin Cîțu.


Dan Barna și Dacian Cioloș i-au solicitat joi premierului o nouă discuție pe tema rectificării bugetare. Potrivit surselor citate, Barna intenționează să-i ceară premierului mai mulți bani pentru ministerul Transporturilor care a solicitat 3 miliarde de lei și a primit la rectificare, potrivit draftului publicat de Guvern, doar 322 milioane lei.

Alte nemulțumiri ale liderilor USR vizează și modul în care au fost direcționați banii la ministerul Finanțelor la capitolul Acțiuni generale. Mai exact, în draftul proiectului de rectificare bugetară 3 miliarde de lei, din aproape 9 miliarde în total, sunt prevăzuți în dreptul Ministerului Finanțelor – Acțiuni Generale. De aici se alimentează Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului care la începutul anului avea alocați aproape 600 de milioane de lei.

Nemulțumiri sunt și la UDMR. Ministerul Dezvoltării conduse de Cseke Attila a primit un plus 1,8 miliarde de lei în condițiile în care ministerul a cerut circa 4 miliarde de lei pentru proiectele începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL – fazele 1 și 2).
De precizat este că premierul a scris, în urmă cu zi, pe pagina sa de socializare că „nu accepta solicitări pentru alocare suplimentară”.

Premierul Florin Cîțu a scris pe Facebook că „Cer responsabiltate și performanță de la miniștri. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.