Cum își împart funcțiile taberele Cîțu și Orban

0
350

Lupta pentru funcții în interiorul partidului au început după terminarea alegerilor în toate organizațiile PNL din țară. Taberele Cîțu și Orban își împart funcțiile după cum au discutat și negociat și cei doi posibili viitori șefi.

În timp ce Ludovic Orban, în cazul în care va fi reales președinte,  rămâne cu aceeași structură a partidului, respectiv: președintele partidului; 4 prim-vicepreședinți, secretarul general și 16 vicepreședinți, Florin Cîțu vrea să aducă modificări pentru a fi mai multe funcții de conducere.

În momentul de față sunt 16 vicepreședinți: 8 vicepresedinți coordonatori ai comisiilor de specialitate pentru următoarele domenii:

1. Politică externă, apărare, siguranța națională.

2. Administrație, ordine publică și siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regională.

3. Justiție și drepturicetățenești.

4. Buget și politici fiscale, economie, energie și mediu de afaceri.

5. Sănătate, muncă, familie și protecție socială.

6. Educație,cercetare, tineret și sport, cultură,culte, minorități.

7. Agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură.

8. Infrastructura de transport, comunicații și societate informațională

și 8 vicepresedinti pe regiunile de dezvoltare.

În cazul în care Cîțu va deveni în toamnă următorul lider al PNL vrea să dubleze numărul vicepreședinților de pe domenii, astfel că se va ajunge la 24 de vicepreședinți: 16 pe domenii și 8 regionali.

Inițial Florin Cîțu ar fi vrut și înfiinațare unui post de președinte executiv care să-i fi revenit Alinei Gorghiu, însă se pare că s-a răzgândit.

Din 49 de filiale PNL, o analiză arată că Florin Cîțu are 32 de fililale care îl susțin, în timp ce Ludovic Orban are doar 12. Mai sunt 5 filiale care nu și-au anunțat susținerea, dar este foarte posibil ca și acestea sa meargă majoritar către Florin Cîțu, potrivit unor surse din PNL.

Florin Cîțu, 32 filiale:

Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Ilfov, București, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Călărași, Ialomița, Prahova, Teleorman, Buzău, Galați, Alba, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Sector 2, Sector 6, Sector 4.

Ludovic Orban, 12 filiale:

Giurgiu, Bistrița-Năsăud, Argeș, Dimbovita, Vrancea, Brașov, Arad, Caraș-Severin, Diaspora, Sector 1, Sector 3, Sector 5.

Cinci filiale nehotărâte sau împărțite:

Vâlcea, Bihor, Constanța, Brăila, Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.