Întâlnire de ultimă oră între premier, USR-PLUS și UDMR.

0
356

Împărțirea banilor la rectificarea bugetară nu i-a mulțumit pe mulți membri ai colaiției de guvernare și deși daftul este gata, negocierile nu s-au terminat.

Premierul se întâlnește azi și mâine la Palatul Victoria pentru noi runde de discuții cu nemulțumiții, respectiv USR și UDMR.

Astfel, de la UDMR, cel care cere mai mulți bani este ministul Dezvoltării, Cseke Atilla, care a primit la rectificarea bugetară 1,8 miliarde de lei, însă vrea nici mai mult nici mai puțin de 3,8 miliarde lei. De ce? De ce nu dacă chiar liberalii sunt nemulțumiți de banii alocați acestui minister.

Premierul Florin Cîțu este pus într-o situație delicată în aceste condiții pentru că le-a promis cam mulți bani primarilor, în contextul în care are nevoie de susținerea lor la alegerile din PNL din septembrie. UDRM vrea să profite de contextul alegerilor interne ale liberalilor și cere de trei ori mai mulți bani la rectificarea bugetară.

Și USR are nemulțumiții săi, respectiv pe Cătălin Drulă. Ministerului său i-au fost alocați inițial 300 milioane lei, sumă de care Drulă este extrem de nemulțumit, el având mai multe ieșiri și replici pentru premierul Florin Cîțu, în spațiul public, pe această temă.

Acesta vrea 1,8 miliarde lei, iar șeful său pe line de partid, Dan Barna, se conformează și merge să-i ceară bani prim-ministrului. Nu are cum să nu încerce să-l mulțumească pe Drulă pentru că și în USR PLUS urmează alegeri interne, iar Barna nu și-l dorește dușman pe Cătălin Drulă.

De altfel, președinta Senatului, Anca Dragu, influent membru în partid a declarat recent că este posibil ca la rectificarea bugetară să fie alocat un miliard lei peste cele 300 milioane lei anunțate deja pentru Ministerul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.