Avocatul Dan Chițic a depus plângere împotriva lui Florin Cîțu

0
394

Avocatul Dan Chitic a declarat, că a depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Florin Cîțu, în urma dezvăluirilor despre faptul că a stat în arest în SUA după ce a fost prins beat la volan.

Avocatul a declarat că „Exercitarea de către dl Cîțu a funcției de ministru și premier a reprezentat o uzurpare de calități oficiale, a ocupat fără drept o funcție publică. Articolul 2 din legea 90/2001 spune foarte clar că pentru a fi ministru nu trebuie sa fi suferit condamnari penale. In ce-l priveste pe dl Citu este cert ca a suferit o condamnare penala. Nu se face diferentiere intre teritoriul Romaniei sau alt stat”.

Legea din 2001 a fost însă abrogată de Codul Administrativ.

Potrivit art. 17 din Codul Administrativ: „Pot fi membri ai Guvernului persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: (…) c) nu au suferit condamnări penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.”

Potrivit art. 165 din Codul Penal, „Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depășește 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârșit o altă infracțiune.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.