Ludovic Orban spune adevărul despre Florin Cîțu

0
422


Ludovic Orban a explicat cum a ajuns Florin Cîțu, dintr-un ilustru necunoscut, senator și vicepreședinte în PNL, la numai o lună de la înscrierea în partid, în 2016. Orban a precizat că actualul premier nu a fost preferatul său pentru funcția de ministru de Finanțe și nici a președintelui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a declarat că ”Nu am avut niciun fel de informații legate de problemele apărute în spațiul public: nici în discuțiile personale, nici în procedurile legale.

Domnul Cîţu s-a înscris în PNL în octombrie sau noiembrie 2016 şi a fost susţinut pe listele de candidaţi la Senat în Bucureşti, în alegerile din decembrie 2016, propus de Alina Gorghiu, probabil de Isar, prietenul domnului Cîţu şi, practic, pus pe listele de Bucureşti în 2016. Eu nu eram președinte. Nu mai țin minte în 2016 ce a zis Organizația de București. Eu în 2016 m-am retras din viața politică, nu am candidat în 2016, ca urmare a unui dosar care mi-a fost instrumentat înainte de începerea efectivă a campaniei de locale, candidat fiind din partea PNL la funcția de primar general.

Florin Cîțu a fost verificat pentru că a fost ministru de Finanțe.

Nu Alina Gorghiu m-a convins să îl susțin pentru poziția de vicepreședinte al PNL pe Florin Cîțu, stați liniștit, nici domnul Isar, nici domnul Iohannis. A fost decizia mea.

Ca ministru de Finanțe am avut o altă primă preferință, am fost refuzat. M-am consultat cu președintele A României, am avut un short-list cu 3-4 nume. Nu a fost impus de președintele Iohannis ca ministru de Finanțe.

A fost mâna dreaptă a mea. Am colaborat foarte bine, în calitate de premier, cu el ministru de Finanțe. Ca să vă spun drept, mulţi alţi colegi de-ai mei întotdeauna au pus semne de întrebare în privinţa lui Florin Cîţu datorită prieteniei cu Isar, în special, şi implicit cu Alina Gorghiu.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.