Lupta dintre Orban si Citu continuă. Acestia isi depun candidaturile

0
338

Nimic nu-i clintește pe cei doi aspiranți la șefia Partidului Național Liberal din cursa pentru câștigarea partidului pentru următorii 4 ani.

Membri PNL au declarat că Florin Cîțu își va depune candidatura formal pentru șefia PNL, miercuri, iar Ludovic Orban își va depune candidatura joi.

Cîțu vrea să dea astfel un semnal membrilor partidului că este puternic susținut de cele mai multe filiale județene, chiar dacă au fost dezvăluite evenimente din viața sa pe care le-a ținut ascunse, respectiv că în urmă cu 20 de ani a condus beat și mai nou figurează și cu un proces pentru un presupus împrumut nereturnat, ambele din SUA.

Totodată, în același registru, Florin Cîțu a defilat alături de președintele României, Klaus Iohannis, de ziua marinei, arătând că are în continuare susținerea șefului statului în competiția internă cu Ludovic Orban.

Nici Ludovic Orban nu renunță, deși șansele sale în fața lui Cîțu sunt mici după numărul de filiale care și-au declarat până acum susținerea pentru el.

Nici Orban nu a fost scutit de probleme de imagine, fiind acuzat că el ar fi cel care a răspândit în presă documentul ce dezvăluia fapta lui Florin Cîțu din SUA și aducând astfel un prejudiciu mare de imagine partidului. Orban a negat orice implicare în acest sens.

Actualul lider al PNL urmează șă-și depună candidatura la o zi după Cîțu, respectiv joi.

Congresul pentru șefia PNL va avea loc pe 25 septembrie, iar candidaturile trebuie depuse până pe 25 august. După aceea candidații merg în teritoriu și își prezintă programele politice și echipa.

Din 49 de filiale PNL, o analiză arată că Florin Cîțu are 32 de fililale care îl susțin, în timp ce Ludovic Orban are doar 12. Mai sunt 5 filiale care nu și-au anunțat susținerea, dar este foarte posibil ca și acestea sa meargă majoritar către Florin Cîțu, potrivit unor surse din PNL.

Florin Cîțu, 32 filiale:

Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Ilfov, București, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Călărași, Ialomița, Prahova, Teleorman, Buzău, Galați, Alba, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Sector 2, Sector 6, Sector 4.

Ludovic Orban, 12 filiale:

Giurgiu, Bistrița-Năsăud, Argeș, Dimbovita, Vrancea, Brașov, Arad, Caraș-Severin, Diaspora, Sector 1, Sector 3, Sector 5.

Cinci filiale nehotărâte:

Vâlcea, Bihor, Constanța, Brăila, Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.