ANCOM atrage atenția privind roaming-ul

0
347

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care se află sau călătoresc în localitățile din apropierea granițelor și au serviciul de roaming activat, că pot ajunge în situația de a utiliza involuntar acest serviciu, potrivit Mediafax.

Risc de roaming involuntar există în toate zonele aflate în apropierea frontierelor României cu Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia și Bulgaria.

Potrivit specialiștilor, roaming-ul involuntar apare atunci când telefonul sau tableta se conectează automat la o rețea dintr-o țară vecină, iar utilizatorii, deși se află pe teritoriul României, folosesc serviciile de comunicații în roaming.

Riscul există doar dacă utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe selectarea automată a rețelei.

În această situație, echipamentul mobil se va conecta automat la rețeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se află utilizatorul, chiar dacă retțeaua aparține unei companii dintr-o țară vecină.

Utilizatorul, deși se afla pe teritoriul României și nu a știut, va plăti pentru serviciile de comunicații utilizate în roaming, avertizează reprezentanții ANCOM.

Pentru a nu ajunge în astfel de situații, utilizatorii sunt sfătuiți să selecteze manual rețeaua, să solicite operatorului activarea serviciului de roaming numai la cerere și să verifice la ce rețea este conectat telefonul sau tableta înainte de a le utiliza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.