România nu ia în considerare solicitarea Crucii Roșii

0
385

Crucea Roșie a cerut statelor bogate și care dețin doze de vaccin anti-COVID-19 pe care nu le folosesc să le doneze țărilor sărace. România a decis să doneze din surplusul de vaccin, dar a ales o țară bogată, care își permite să cumpere.

Guvernul a aprobat, o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania Moderna.

Transportul este asigurat, după caz, de către partea coreeană sau de către Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională Tarom, şi va fi coordonat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, autorităţile coreene şi Comisia Europeană, după caz, arată comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.