Ce tratament ani-SARS-COV-2 are rezultate spectaculoase

0
356

Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a anunţat vineri rezultatele testelor clinice efectuate în 5 țări pentru un tratament împotriva COVID-19.

Tratamentul este eficient doar dacă este administrat înainte de a intra în contact cu virusul. Tratamentul reduce cu 77% riscul de a dezvolta o formă gravă, conform studiilor de fază 3, adică studii clinice la scară largă concepute pentru a măsura siguranţa şi eficacitatea acestuia.

AstraZeneca afirmă chiar că nu au existat cazuri severe de COVID-19 sau decese.

La aceste studii realizate în Spania, Franţa, Belgia, Regatul Unit şi Statele Unite au participat 5.197 de persoane, dintre care 75% aveau comorbidităţi. Tratamentul a fost administrat intramuscular.

Myron Levin, profesor la Universitate din Colorado, Statele Unite a declarat că „Cu aceste rezultate extraordinare, AZD7442 ar putea fi un instrument important în arsenalul nostru pentru a ajuta oamenii care ar putea avea nevoie de mai mult decât un vaccin pentru a-şi recâştiga viaţa normală”.

Laboratorul a precizat că va depune actele necesare pentru a obţine o utilizare de urgenţă sau o validare condiţionată a tratamentului, a cărui dezvoltare este finanţată de guvernul SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.