Costurile suplimentare pe care furnizorii le cer prin facturi „umflate”

0
371

Asociația Națională de Protecția Consumatorilor, atrage atenția asupra unui fapt: pretul energiei electrice si al gazelor naturale il plateste fiecare dintre noi atat acasa, cat si in ponderea produselor si serviciilor achizitionate. Miscarea de protectia consumatorilor informeaza consumatorii cu privire la ponderea componentelor pretului final al energiei electrice si gazelor naturale.

content-image

Statele membre sunt obligate să asigure punerea în aplicare a contorizării inteligente în temeiul legislației UE privind piața energiei în cel de-al treilea pachet energetic. Țările s-au angajat să lanseze aproape 200 de milioane de controare inteligente pentru electricitate și 45 de milioane pentru gaze până în 2020, cu o investiție potențială totală de 45 de miliarde EUR. Până în 2020, era de așteptat ca aproape 72% dintre consumatorii europeni să aibă un contor inteligent pentru electricitate, în timp ce 40% vor avea unul pentru gaz. Doar 12 % din consumatorii casnici (8.735.575) au montat un contor intelligent pana la sfarsitului anului 2019 conform raportului ANRE.

Infocons atrage atenția asupra unui fenomen: consumatorii sunt obligati sa plateasaca facturile emise de catre furnizorii de energie electrica in care de cele mai multe ori sunt inserate consumuri estimate, mult peste consumul real ca si istoric al unui consumator. Pana la regularizare, banii consumatorilor sunt utilizati fara drept de aceste companii furnizoare de energie electrica.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons declară că “Consumatorii care au incheiat un contract de furnizare a energiei electrice si/sau gaze naturale, oare au citit contractul? Inteles ? Primim facturi, dar le intelegem ? Stim ce citim, si de ce platim cat platim ? Ne cunoastem obligatiile si drepturile de consumatori de energie electrica? Stim ca exista pe piata mai multe companii diferite de la care putem cumpara energie electrica ? Ca exista concurenta ? Exact ca si la telefonia mobila si fixa! In 1990 era un singur furnizor de telefonie, astazi este o concurenta acerba, multe compani care ne ofera astfel de servicii si la fel este si in domeniul energiei electrice. Anul 2016 este primul an in care pe piata de publicitate au aparut anunturi, clipuri video, la tv, radio, panotaj, ofertele companiilor de energie electrica. Deci, nu uita:

1) poti sa ti schimbi compania cu care ai contract!

2) citeste contractual !

3) ai grija ce cumperi si la ce pret !

4) ai drepturi !

5) ai si obligatii !

6) fii informat !“.

Premierul este îngrijorat

Chiar și premierul României, Florin Cîțu, se arată îngrijorat de creșterea prețurilor. Șeful Guvernului a convocat joi o întâlnire la Palatul Victoria pe tema creșterii facturilor la energia electrică, printre invitați fiind și reprezentanți ai Consiliului Concurenței. „Am chemat Consiliul Concurenței pentru că este o diferență foarte mare de la liberalizare, deci piață liberă, la piață concurențială și vreau să mă asigur că în România îndeplinim și condițiile unei piețe concurențiale. Pentru că până la urmă piață liberă înseamnă un lucru, dar doar dacă ai piață concurențială prețurile pot să și scadă.”, a declarat premierul.

La finalul întâlnirii premierul a precizat: „Am discutat astăzi cu ministrul Energiei și reprezentanții ANRE, OPCOM, Transelectrica și Consiliul Concurenței pentru a înțelege mai bine situația creșterii prețurilor la energie și gaze. Voi identifica rapid cele mai bune soluții pentru a trece cu bine peste iarna care urmează și, pentru că nu avem timp de pierdut, voi relua discuțiile pe acest subiect săptămâna viitoare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.