Măștile textile interzise în noul an școlar. Vezi cum se va desfășura începutul anului școlar

0
381

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, a anunțat că utilizarea măștilor textile va fi interzisă în noul an școlar, toți elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și studenții urmând să poarte numai măști de uz medicinal.

Ea a prezentat principalele modificări care vor fi în noul an școlar în condiții de pandemie și cele două scenarii analizate de autorități pentru situația în care rata de infectare într-o localitate trece de 6 la mie: trecerea complet în online a tuturor elevilor sau trecerea în online doar a celor nevaccinați și netrecuți prin boală, cu posibilitatea ca cei vaccinați să vină în continuare fizic la școală.

Principalele modificări față de anul trecut sunt următoarele:

  • se va opta pentru participarea zilnică cu prezența fizica a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ cu respectarea tuturor normelor de protecție când incidenta cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate se mentine sub 6 la mia de locuitori
  • când incidența trece peste 6 la mia de locuitori, lucrăm acum cu două posibile scenarii:
  • unul este trecerea în învățământ online integral sau sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii care sunt nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii care sunt vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.
  • referitor la măsurile de protecție, se menține obligația purtării măștii în spațiile închise. În spațiile deschise, masca nu este obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, pentru că acolo anticipăm că vor avea loc aglomerări de persoane și că nu se va putea menține corespunzător distanțarea fizică.
  • activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare, iar dacă condițiile meteo nu permit se poate desfășura în interior, până la incidența de 2 la mie fără masca de protecție.
  • suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile.
  • avem în vedere această modificare și aceste mențineri ale mijloacelor de protecție, deoarece cifrele privind incidența și severitatea infecției cu COVID-19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional cât și la nivel națioanl. ce vedem în aceste zile sunt rate crescute de infectare la copiii infectați cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.