Prefectul județului Brașov anunță că masca redevine obligatorie în aer liber

0
354

Prefectul Braşovului, Mihai Cătălin Văsii, a anunţat, luni, că purtarea obligatorie a măştii de protecţie va fi reintrodusă în zonele cu potenţial de aglomerare din localităţi şi pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor.

„În această săptămână, voi propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă actualizarea zonelor cu potenţial de aglomerare din localităţile judeţului, declarate ca atare de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, zone în care purtarea măştii de protecţie este obligatorie şi, de asemenea, reinstituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ, dat fiind că începe şcoala. Tot în această săptămână, cel mai probabil vineri, voi convoca o şedinţă cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi Poliţiei Locale, pentru a reitera necesitatea unor acţiuni riguroase de control al respectării măsurilor de protecţie sanitară”, a afirmat Văsii, la o întâlnire de reprezentanţii mediului HoReCa din judeţ, potrivit Agerpres.
Cu acest prilej, prefectul braşovean a precizat că nu doreşte luarea unor măsuri restrictive.

Cătălin Văsii a precizat că „Ce vă pot asigura este că atât eu, ca prefect, cât şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vom avea aceeaşi abordare echilibrată pe care o avem de la începutul pandemiei. Nu dorim să afectăm suplimentar cetăţenii şi agenţii economici, şi aşa încercaţi în ultimul an şi jumătate. Ne vom conforma, fireşte, actelor normative de la nivel central şi vom lua măsuri pe plan local numai după analize pertinente şi amănunţite. Nu vom adopta măsuri doar de dragul de a le adopta, ci având convingerea că acestea vor da rezultate. Altfel spus, vom lua măsuri care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei, nu la agravarea sau perpetuarea acesteia”.

Totodată, el a menţionat că trebuie să continue campania de vaccinare.

Prefectul Județului Brașov a afirmat că „Evident, noi nu depunem armele, ci vom continua campania de vaccinare şi în cele 13 centre de vaccinare deschise în judeţ, şi în cabinetele medicilor de familie, şi la agenţii economici care solicită vaccinarea angajaţilor, precum şi în cadrul unor evenimente. Vaccinarea este, alături, bineînţeles, de respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cea mai eficientă cale de a opri răspândirea virusului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.