Presiunea pusă pe ALPAB pentru parcul Cișmigiu

0
729

De când a preluat Administrația Lacuri Parcuri si Agrement București (ALPAB), Nicușor Dan a luat măsuri drastice pentru a face lucrurile să funcționeze. acțiunea de curățare a parcului Cișmigiu dispusă de Nicușor Dan a arătat că ALPAB poate realiza lucrările la costuri considerabil mai mici decât o făcea Compania Municipală Parcuri și Grădini, înființată de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

Mai multă eficiență după schimbarea șefului ALPAB

Nemulțumit de starea în care au ajuns să arate parcurile administrate de Primăria Municipiului București, Nicușor Dan a decis pe 26 august a.c. să-l schimbe pe șeful ALPAB, numit în această funcție de fosta administrație PSD, și să preia conducerea interimară a acestei instituții.

La câteva zile după această mutare, Primarul General anunța o amplă lucrare de curățare a parcului Cișmigiu. ”Avem o echipă de 40 de oameni de la ALPAB, care, timp de o săptămână, au sarcina să pună la punct parcul Cișmigiu, să facă curățenie și să tundă iarba acolo unde nu este tunsă. Puțin mai târziu, când o să avem bani, o să ne ocupăm și de alei” menționa Nicușor Dan la momentul respectiv.

Cei 40 de muncitori aduși de Nicușor Dan să curețe Cișmigiul au reușit să facă acest lucru într-un interval scurt de timp și costuri mai mici decât o făcea până acum Compania Municipală Parcuri și Grădini. Timp de două săptămâni, angajații ALPAB au tuns iarba și buruienile, au ridicat gunoiul adunat în parc, au măturat aleile și au spălat spațiile de joacă pentru copii. Chiar dacă în acest moment este departe încă de standardele optime, parcul a început să arate mai îngrijit.

Încrengătura de interese de la ALPAB

O altă mișcare făcută de Nicușor Dan chiar în aceste zile a fost să aducă în fruntea ALPAB o persoană profesionistă și care, foarte important, pare să nu facă parte din rețeaua de interese țesută ani de zile de fostul director al instituției, Bogdan Tănase.

De altfel, numirea Roxanei Balcu în fruntea ALPAB se pare că nu a fost pe placul lui Bogdan Tănase și a cercului de interese pe care îl reprezintă. Surse din cadrul ALPAB ne-au relatat faptul că urmare a acestei numiri a fost declanșată o întreagă campanie de fake news privind curățenia din parcul Cișmigiu.

Astfel, la nivelul mass-media au început să apară materiale cu privire la faptul că Cișmigiul este la fel de mizerabil ca și până acum, iar în acest sens să fie folosite imagini și poze mai vechi din parc, transmise către presă chiar de oameni din ALPAB. Scopul acestor știri false, spun sursele citate, este să o compromită pe noua directoare numită de Nicușor Dan în fruntea ALPAB, până ca aceasta să fie în măsură să dea peste cap schemele vechii conduceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.