Amendă pentru PNL după Congresul unde nu au fost respectate restricțiile

0
347

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei pentru organizarea Congresului de sâmbătă, la care au participat peste 5000 de persoane, a anunțat în cadrul comisiei de anchetă din Parlament șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet.

Berechet a precizat că „A fost aplicată o sancţiune contravenţională organizatorului Congresului, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv 10.000 de lei, pentru faptul că organizatorul, Romexpo, nu s-a asigurat de faptul că accesul (în pavilionul central – n.r.) a fost aglomerat de către o parte dintre cei prezenţi. De asemenea, sancţiunea a fost dată organizatorului şi pentru faptul că s-a constatat că nu toate persoanele de la Congres purtau mască de protecţie. Se fac verificări cu privire la obligaţiile ce reveneau firmei de pază. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii verifică materialul video pus la dispoziţie de organizatori”.

Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a da explicaţii cu privire la circumstanţele organizării şi desfăşurării Congresului PNL.

PNL a avut, sâmbătă, congresul pentru alegerea președintelui, la care au participat 5.000 de delegați.

PSD a sesizat, vineri, autorităţile publice cu atribuţii de control în domeniul pandemiei, printre care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Capitalei, cu privire la pregătirile PNL „în vederea săvârşirii unei infracţiuni” prin organizarea congresului de sâmbătă, semnalând că urmează să participe, cu prezenţă fizică, într-o singură incintă, peste 5.000 de invitaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.