În ce condiții poate primi România să primească banii din PNRR

0
438

Ursula von der Leyen a confirmat, la București, că România are impuse condiții pentru a primi banii din PNRR. Von der Leyen a precizat că nu vrea ca românii să cheltuiească aiurea banii contribuabililor europeni.

Ursula von der Leyen a spus că ”Sunt recunoscătoare pentru cooperarea din ultimele săptămâni. A fost dificil să punem pe roate acest plan. Este greu să pui laolaltă reformele și fondurile necesare. Din experiența personalului din CE știm că există relații de lucruri excelente și încredere între cele două părți. Au existat și momente mai dificile, între cele două părți, dar acum știm ce ne așteaptă. Au fost impuse ținte pentru alocarea următoarei tranșe. Există un sistem de control foarte bun pentru a ne asigura că banii contribuabilului european va merge unde trebuie.”.

Klaus Iohannis și Florin Cîțu au declarat că actuala criză politică de la București nu va influența în niciun fel evoluția PNRR.

Florin Cîțu a spus că ”Nu cred că există un politician responsabil care să vrea să se joace cu viitorul românilor.”.

Klaus Iohannis a declarat că ”Nu există un risc politic. Acele reforme cuprinse în PNRR, acele investiții, sunt reforme, investiții dorite și așteptate de toată lumea. E un plan foarte complex și a durat destul de mult până a fost negociat. Nu a fost o eroare. A fost o intenție. Și cei care au negociat, și președinta CE, și eu, am dorit să avem un plan care să fie implementat imediat. Nu am dorit să avem descrierea unor intenții, ci un plan de modernizare a României, co termene concrete, cu costuri concrete și măsurabilitate. E un plan care poate fi implementat, iar Guvernul se va ocupa de implementarea lui. Vom schimba România în bine cu acest PNRR. Nu vrem ca următoarea criză să ne prindă pe picior greșit.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.