Austria va prelua primii pacienți COVID din România. Danemarca trimite două echipe de medici la Matei Balș

0
344

Austria va deveni, vineri, a treia țară europeană care preia pacienți COVID din România, după Ungaria și Polonia, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. De asemenea, două echipe de medici din Danemarca vor veni la Institutul Matei Balș din București, pentru a îngriji pacienți aflați la Terapie Intensivă.

Vor mai fi trimiși pacienți și în Polonia, în condițiile în care ieri au fost transportați trei, iar această țară a pus la dispoziție 20 de paturi.

„Este important orice fel de sprijin și mai ales această solidaritate care vine este îmbucurătoare, dar trebuie să fim și noi solidari cu noi înșine. Mâine reușim să operaționalizăm un zbor și spre Austria și vom continua cu aceste trei țări, pentru că capacitatea funcțională nu s-a atins”, a declarat ministrul ieri.

Austria a trimis, de asemenea, medicamente pentru pacienții COVID în stare gravă.

Cseke Attila a mai spus că Serbia a promis că va trimite în România concentratoare de oxigen şi anticorpi monoclonali.

„Danemarca ne-a promis două echipe de medici care vor veni în București și pentru care pregătim operaționalizarea a 20 de paturi de terapie intensivă în plus la Institutul Matei Balș”, a explicat ministrul.

Și Franța a promis că va trimite personal medical în România. De asemenea, personal medical din Republica Moldova este deja în România și îngrijește pacienți la spitalul din Lețcani.

„Comunitatea europeană s-a mobilizat. E îmbucurător acest lucru. Sigur, și România a oferit sprijin atunci când alte țări au avut nevoie. Dar trebuie să ne ajutăm și noi pe noi înșine”, a mai spus Cseke Attila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.