Plan roșu de intervenție, la Spitalul COVID Târgu Cărbunești: instalația de OXIGEN s-a stricat – pacienții, evacuați. Două DECESE, confirmate

0
353

Planul roșu de intervenție a fost activat, la spitalul Târgu Cărbunești, din Târgu-Jiu, județul Gorj, după ce instalația de oxigen s-a stricat. Aproximativ 150 de pacienți sunt transferați, în prezent, la alte spitale. Pe secția de Terapie Intensivă se aflau, internate în stare gravă, 15 persoane. Doi pacienți au murit, însă, momentan, nu se poate stabili cu exactitate dacă decesele au survenit din cauza incidentului.

Situație alarmantă, la Spitalul Târgu Cărbunești, din județul Gorj, după ce instalația de oxigen a cedat. În unitatea medicală, suport Covid, sunt internate peste 150 de persoane, dintre care 15 pe secția de Terapie Intensivă, în stare gravă.

Planul roșu de intervenție a fost activat.

Potrivit ISU Gorj, două persoane au decedat. Este vorba despre doi pacienți internați în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă. Potrivit informațiilor transmise de către reprezentanții spitalului, pacienții nu au rămas niciun moment fără oxigen. Urmează să se stabilească dacă decesele au legătură cu defecțiunea tehnică.

Imagine

În prezent, o secție din Spitalul Târgu Jiu este evacuată, pentru a putea prelua pacienții transferați.

„A apărut o defecțiune la stația de oxigen a spitalului din Târgu Cărbunești. A fost activat planul roșu de intervenție. Toate forțele și mijloacele au fost direcționate la fata locului. Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din județ pentru a fi redistribuite către spitalul din Târgu Cărbunesti. A fost solicitat sprijin din județele învecinate. În acest moment, o parte din pacienți sunt transportați cu ambulantele către alte spitale!”, transmite ISU Gorj.

Raed Arafat: Colegii fac tot posibilul să nu avem consecințe la această urgență

„Situația este cauzată de o defecțiune tehnică la stocatorul de oxigen care aparține, pe contract, de o firmă care a fost anunțată să vină să facă reparațiile. La fața locului au fost trimise 11 ambulanțe SMURD, 3 ambulanțe SMURD pentru victime multiple, 4 ambulanțe. Peste 60 de butelii de oxigen au fost mobilizate acolo. Pacienții probabil vor fi transferați temporar la spitalul din Târgu Jiu. Cu siguranță spitalul a intervenit cu personalul lui pentru respirație manuală. Colegii fac tot posibilul să nu avem consecințe la această urgență”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, secretarul de stat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.