Furt la centrul de imunizare: mai multe doze de vaccin anti-Covid au dispărut – prima ipoteză, uluitoare

Procurorii botoşăneni anchetează un caz de dispariţie a unor doze de vaccin contra COVID-19 dintr-un centru de vaccinare. Furtul a fost sesizat de angajaţii centrului, după o verificare încrucişată.

În prima jumătate a lunii decembrie a anului trecut, personalul medical al unui centru de vaccinare din Botoşani au sesizat Poliţia, după ce au depistat lipsa din gestiune a două fiole cu 12 doze de vaccin Johnson&Johnson.

Surse din cadrul anchetei au precizat că dozele ar fi dispărut din centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, din municipiul Botoşani. 

 

A fost deschis un dosar penal pentru furt dar deocamdată nu este cercetată penală nicio persoană. Motivul ar fi modul de operare al datelor în sistemul naţional de vaccinare dar şi manipularea dozelor. Accesul în sistemul centrului de vaccinare se face în baza unei parole unice pe care o ştiu toţi angajaţii centrului dar şi alte persoane implicate în campanie. 

Modificările, spun jurnaliştii de la monitorulbt.ro, puteau fi făcute chiar şi de acasă, chiar pe baza acestei parole. Dispariţia dozelor a ieşit la iveală în urma unui control încrucişat privind registrele şi evidenţa fiolelor.

 

„Au luat Johnson pentru că, în primul rând, la Pfizer sau Moderna trebuia să fure de două ori, că sunt două doze. Este posibil ca persoane care s-au vaccinat fictiv să dorească acum să se imunizeze, dar pentru că figurează deja în sistem, să nu o mai poată face. Astfel, se recurge la astfel de lucruri”, a spus un cadru medical.

Sursa: Realitatea de Botosani

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri