Lucian Bode: Granițele noastre sunt sigure, dar un eventual conflict în Ucraina ne va afecta economic

0
300

Granițele României sunt sigure pentru că țara noastră beneficiază de statutul de membră NATO, a afirmat, duminică, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, în contextul unui posibil conflict în Ucraina. 

„Eu îmi doresc ca acest conflict să nu izbucnească și să învingă rațiunea și dialogul, dar văzând solicitările lui Putin, astăzi, când vorbim, este foarte, foarte dificil să cred că se va opri. Știți cum se spune în dramaturgie, dacă în actul I apare o pușcă, până la final cu pușca respectivă se va trage. Nu aș vrea să se tragă”, a declarat Lucian Bode.

„În schimb, vreau să îi asigur pe toți românii că granițele noastre sunt sigure, că beneficiem de acest statut de țară membră NATO cu toate garanțiile de securitate și că un eventual conflict în Ucraina categoric ne va afecta pentru că, economic vorbind, să ne uităm doar la două paliere – energie, și așa suntem într-o criză energetică la nivel european, și sancțiunile despre care vorbesc aliații, despre care vorbește Comisia, vor fi dintre cele mai dure”, a mai spus Lucian Bode.

 

În plus, România ar putea fi afectată și de un flux „necontrolat” de migranți din Ucraina, motiv pentru care se iau în calcul montarea într-un timp scurt a unor tabere pentru refugiați.

„Este România pregătită să preia sute de mii de refugiați într-un aflux necontrolat? Chiar astăzi (n.r. duminică) am terminat planul de acțiune privind managementul unui flux masiv de refugiați pe teritoriul României. Am luat în lucru mai multe ipoteze. Am analizat în etape cum intervenim, în primul rând, în județele din nord, respectiv din est, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Tulcea”, a dezvăluit Lucian Bode.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.