Alexandru Rafila, despre relaxarea măsurilor anti covid: „Vom tăia restricțiile progresiv”

0
305

 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a explicat, luni, situația pandemiei în România și modul în care se vor ridica restricțiile în România. Acesta a anunțat că măsurile anti covid se vor ridica progresiv.

După aproape doi ani de restricţii, Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. O spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. O analiză pe această temă ar urma să fie făcută marţi, atunci când se va stabili şi când se iau primele măsuri de relaxare. 

„În țările europene, în care s-a decis renunțarea la restricții, au puține persoane internate la terapie intensivă. Sunt țări care au un grad de acoperire largă, vaccinală, dar, lucru care este important când se ia această decizie, a ridicării retricțiilor, este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții și într-adevăr infecțiile să nu mai reprezinte un tip de patologie amenințătoare de viață și să reprezinte o infecție banală. Cu cât gradul de vaccinare a fost mai mare cu atât manifestările au fost mai reduse. Sunt câteva state europene care au decis ridicarea restricțiilor și datorită acoperirii de vaccinare, datorită modului cu funcționează sistemul de sănătate s-a ajuns la o situație care perimite acest lucru. Ne pregătim categoric și noi pentru așa ceva, dar cu precauție încât să nu producem un număr mai mare de decese sau sau să supraaglomerăm spitalele”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, luni, în cadrul unei conferințe.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că putem vorbi de renunţarea la masca de protecţie, dar s-ar putea să rămână în continuare recomandarea de a purta masca în spațiile aglomerate și la interior.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.