Nicolae Ciucă, anunț despre pensii: Este neconstituţional să mărim eşalonat punctul de pensie. Nu putem să avem creşteri diferenţiate

0
108

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, la Parlament, că este neconstituţional să mărim eşalonat punctul de pensie şi că nu putem să avem creşteri diferenţiate pe pensii. Despre valoarea acestor creşteri, şeful Executivului a menţionat că vor face în aşa fel încât ele să se înscrie în cuantumul care se cuvine, de 15%, iar măsurile sociale care au fost asumate şi stabilite pentru acest an vor continua şi anul viitor”.

”Anvelopa trebuie să fie de 15%, pentru că aşa mi se pare normal ca cetăţenilor să li se poată acoperi impactul pe care inflaţia l-a produs. Am stabilit foarte clar că măsurile sociale care au fost asumate şi stabilite penbtru acest an vor continua şi anul viitor”, a spus premierul Nicolae Ciucă, precizând că acel ajutor de 50 de euro la fiecare două luni va continua şi anul viitor.

 

Întrebat cu cât ar urma să crească pensiile, Ciucă a spus: ”Legat de ceea ce urmează să stabilim pentru valoarea cu care se măresc pensiile, vom face în aşa fel încât ele să se înscrie în cuantumul care se cuvine, de 15%. Este neconstituţional să mărim eşalonat punctul de pensie. Nu putem să avem creşteri diferenţiate pe pensii”. 

Sursa: Adevarul Zilei