Cutremur de magnitudinea 6,1 în largul Japoniei

0
166

Un cutremur de magnitudinea 6,1 a avut loc luni în largul părţii centrale a Japoniei şi a zgâlţâit Tokyo şi alte oraşe, potrivit Agenţiei Meteorologice japoneze (JMA), însă nu a declanşat o alertă de tsunami, relatează AFP.

Epicentrul cutremurului, care a avut loc la ora locală 17.09 (10.09, ora României), a fost localizat în largul departamentului Mie, la o adâncime de aproximativ 350 de kilometri, potrivit JMA.

Institutul american de geofizică USGA a evaluat magnitudinea seismului tot la 6,1.

Nicio pagubă şi niciun rănit nu s-au raportat, imediat, şi nicio anomalie la Centrala Nucleară Fukushima (nord-est), distrusă de un cutremur şi un tsunami devastator în 2011, care a declanşat o gravă catastrofă nucleară, potrivit postului public japonez de televiziune NHK.

Regiunile Fukushima şi Ibaraki, situate în nordul japoniei, au înregistrat zguduituri mai puternice pe scala japoneză – de nivelul 4 din 7 -, în pofida faptului că aceste regiuni se află la sute de kilometri de epicentru.

Circulaţia trenurilor de mare viteză (TGV) Shinkansen şi metroului din Tokyo a fost întreruptă pentru scurt timp după seism, dar s-a reluat.

 

Sursa: Adevarul Zilei