O brutărie din cartierul Rahova a fost închisă temporar de ANPC. Echipele de control au găsit insecte vii şi moarte în materiile prime

0
182

O brutărie din cartierul Rahova a fost închisă temporar de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce echipele de control au găsit, printre altele, insecte vii şi moarte în materiile prime, tăvi ruginite şi mizerie.

ANPC a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că a fost controlat un operator economic care activează în domeniul panificaţiei, în Cartierul Rahova, Bucureşti – SC Ross Pan SRL- “Brutărie”. 

Comisarii ANPC au găsit, în urma verificărilor, folosirea unor materii prime cu insecte vii şi moarte (musculiţe, larve); păstrarea, în camera de depozitare a materiilor prime, în condiţii de igiena precară, cu rafturi total neigienizate, cu prezenţa ruginei şi a insectelor; utilizarea unor tăvi de coacere cu grad avansat de uzură şi arsuri în exces,  rasteluri şi rafturi neigienizate, depreciate, cu rugină; folosirea unui malaxorului şi a dospitorului neigienizate; existenţa pavimentului deteriorat cu plăci de gresie spartă, neigienizat şi a pereţilor neigienizaţi cu plăci de faianţă spartă.

Alte nereguli constatate de echipele de control au fost: folosirea unui agregat frigorific neigienizat, cu urme de vopsea exfoliata, rugină, cu ventilatoarele cu strat grosier de praf şi impurităţi; depozitarea direct pe paviment a materiei prima; nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în agregatul frigorific; utilizarea unor vitrine neigienizate; lipsa buletinului de verificare metrologică.

ANPC a amendat brutăria cu 13.000 de lei, a oprit definitiv de la comercializare 400 de kilograme de produse alimentare şi a închis temporar spaţiul de vânzare şi cel de producţie până la remedierea deficienţelor.

 

Sursa: Adevarul Zilei