Meteorologii anunţă ploi în mai multe zone ale ţării până luni dimineaţă

0
150

Meteorologii au emis duminică trei avertizări cod galben, semnalând vânt şi ploi în mai multe zone ale ţării, dar şi ninsori la peste 1500 de metri altitudine în Carpaţii Meridionali şi Orientali, precum şi în jumătatea nordică a Moldovei. De asemenea, luni va fi vânt în Dobrogea şi în sudul Olteniei. În Bucureşti, temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 11 – 13 grade.

De duminică 20 noiembrie, ora 10  până lubni, 21 noiembrie, ora 10, sunt anunţate ploi însemnate cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

Temporar va ploua şi în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp, iar în Dobrogea şi Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

 

O altă avertizare cu interval de valabilitate 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18, anunţă ninsori moderate cantitativ.

”Local, la altitudini în general de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali, precum şi în Carpaţii Orientali şi în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.       În zona deluroasă şi montană a Moldovei, precum şi în Carpaţii de Curbură trecător vor fi şi precipitaţii mixte şi izolat se va depune”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

De luni dimineaţă, de la ora 5 până la ora 18, ANM anunţă intensificări ale vântului în sudul Olteniei şi în Dobrogea.

 ”Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei şi în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h şi izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Local şi temporar vor mai fi intensificări ale vântului şi în Muntenia şi Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h”, precizează meteorologii.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI, PENTRU INTERVALUL DUMINICĂ ORA 10.00 – LUNI ORA 18.00

”Temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice. Cantităţile de apă acumulate vor fi în medie de 20…30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 40…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 5…7 grade”, conform ANM.

Sursa: Adevarul Zilei