Florin Cîţu: INS a subestimat creşterea preţurilor pentru a avea creştere economică reală

0
190

Liberalul Florin Cîţu a transmis miercuri, pe Facebook, că pentru a ascunde recesiunea, Guvernul a forţat deflaţie în trimestrul 3, iar INS a subestimat creşterea preţurilor pentru a avea creştere economică reală.

”Guvernul şi INS ne spun că România a intrat în RECESIUNE în trimestrul 3. Astăzi INS a arătat că pentru a scoate creştere reală în trimestrul 3 a trebuit să estimeze DEFLAŢIE de 1.2% în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2”, scrie fostul premier pe Facebook.

Florin Cîţu arată că, ”pentru a ASCUNDE recesiunea guvernul a forţat deflaţie în trimestrul 3”. ”Dumneavoastră aţi simţit această scădere a preţurilor cu 1.2 procente în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2?”, se întreabă el.

Câţu mai spune că tot astăzi ”am aflat că INS a crescut estimarea pentru creşterea preţurilor pentru trim 1 de la 7% la 10% şi pt trim 2 de la 1,8% la 3.1% şi a rezultat o SACADERE a creşterii reale din trim 1 de la 5,3 la 1,5% şi pentru trim 2 de la 1,8% la 1,3%”.

” Exact cum am spus, INS a SUBESTIMAT creşterea preţurilor pentru a avea creştere economică reală. Aşa a făcut acum şi pentru trimestrul 3”, mai arată senatorul PNL.

 

Sursa: Adevarul Zilei