Medic ginecolog, trimis în judecată după o operație de cezariană. Viața unui bebeluș a fost pusă în pericol

0
120

Un medic de obstretică – ginecologie a fost trimis în judecată de procurorii bucureşteni pentru infracţiunea de vătămare a fătului în timpului naşterii, el fiind acuzat că nu a făcut operaţia de cezariană într-un timp cât mai scurt.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui medic de obstretică – ginecologie pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare a fătului în timpul naşterii. 

“În esenţă, s-a reţinut în sarcina medicului că, la data de 3 ianuarie 2018, în timp ce pacienta gravidă era internată în cadrul unui spital privat, deşi la orele 13:30 s-au obiectivat semnele unei suferinte fetale acute, medicul curant în specialitatea obstetrică-ginecologie a expus în mod nejustificat fătul unei hipoxii prelungite ce a determinat starea gravă a nou – născutului de la orele 14:18 (momentul extracţiei fătului). În concret, medicul curant nu a efectuat operaţia de cezariană într-un timp cât mai scurt de la indicarea acesteia, respectiv într-un interval mai mic de 30 de minute de la obiectivarea suferinţei fetale acute, conform Ghidului aprobat de Ministerul Sănătăţii şi Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din Románia”, se arată în comunicat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a precizat că prin expunerea fătului unei hipoxii prelungite, viaţa nou-născutului a fost pusă în primejdie, necesitând asistenţă medicală permanentă pe tot parcursul vieţii.

 

Sursa: Adevarul Zilei