Tragedie fără margini în Spania. Peste 150 de răniţi, după ce două trenuri s-au ciocnit

0
182

Cel puţin 155 de persoane au fost rănite după ce două trenuri s-au tamponat la periferia Barcelonei, informează BBC, care citează un bilanţ al serviciilor de urgenţă.

Accidentul, care a avut loc în jurul orei locale 07:50 (08:50, ora României), a avut loc într-o gară din regiunea Catalonia, în nord-estul Spaniei.

Presa locală a relatat că trenurile de desplasau în aceeaşi direcţie şi s-au ciocnit în timp momentul în care unul dintre ele staţiona.

Nu sunt clare deocamdată circumstanţele în care s-a produs accidentul, care a avut loc în gara Montcada i Reixac – Manresa, la aproximativ 12 km de centrul Barcelonei.

Serviciile de urgenţă au spus într-un mesaj pe Twitter că 150 de persoane sunt rănite uşor şi alte cinci au răni ceva mai serioase. Trei persoane au fost transferate la spital.

Traficul feroviar a fost întrerupt pentru scurt timp pe mai multe linii din cauza accidentului, a precizat guvernul regional.

Descriind momentul coliziunii, o pasageră a declarat pentru publicaţia Ser Catalunya că a simţit „o lovitură extraordinară” şi a spus că „oamenii ţipau”.

Un alt pasager a declarat pentru RAC1, un post de radio local, că trenul era foarte aglomerat, iar vagonul în care se afla, care era ultimul, era plin ochi în momentul coliziunii.

Ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sánchez, a declarat că monitorizează îndeaproape situaţia şi le-a urat „însănătoşire grabnică” răniţilor.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.