Autoutilitară rămasă blocată în Pasajul Unirii din Capitală. Traficul rutier este restricţionat

0
137

O autoutilitară a rămas blocată joi în Pasajul Unirii, anunţă Brigada de Poliîie Rutieră a Capitalei.

”Pasajul Unirii, sensul dinspre Bd. Marăsesti către Piaţa Universităţii,  o autoutilitară a rămas blocată în interiorul pasajului. La faţa locului au fost direcţionaţi poliţişti rutieri, pentru asigurarea măsurilor de fluenţă”, au transmis poliţiştii.

În acest moment, traficul rutier este restricţionat pe banda I de circulaţie.

De asemenea, se desfăşoară  activităţi în vederea scoaterii autoutilitarei din Pasajul Unirii.

Incidentul are loc la mai puţin de trei săptămâni după ce, în 23 decembrie 2022, un autocar cu turişti greci a lovit bara de presemnalizare de la intrarea în pasaj, o persoană decedând. Iniţial, peste 20 de persoane au fost transportate la spital. Ulterior, unii dintre cei aflaţi în autocar au anunţat că se vor adresa instanţei.

Pasajul Unirii a fost redeschis la începutul lui septembrie 2022, după o investiţie de 12 milioane de euro.

”Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară”, anunţa la acel moment Primăria Sectorului 4.

La câteva zile de la inaugurare, un şofer turc a fost amendat de poliţişti după ce a vrut să intre cu TIR-ul în Pasajul Unirii, fără a respecta limita de înălţime, şi a rupt poarta metalică montată înainte de intrarea în pasaj.

În 21 septembrie, un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii după ce şoferul a ignorat limitatorul de înălţime şi a forţat trecerea prin tunel, astfel că plafonul a fost deteriorat. Pagubele vor fi stabilite de o comisie şi urmează să îi fie imputate şoferului, anunţa atunci Primăria Sectorului 4, care preciza şi că, de la redeschiderea pasajului, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.