Ambasadorul SUA: Cred că România a făcut multe progrese în lupta împotriva corupţiei. E o luptă continuă

0
122

Ambasadorul SUA la Bucureşti Kathleen Kavalec afirmă că România a făcut multe progrese în lupta împotriva corupţiei, a înfiinţat instituţii pentru combaterea corupţiei, darcă aceasta e o luptă continuă, ”pentru că există întotdeauna tentaţia ca oamenii să se angajeze în practici corupte”.

”Privind dintr-o perspectivă de-a lungul timpului şi din perioada mea anterioară aici, cred că România a făcut multe progrese în lupta împotriva corupţiei, a înfiinţat instituţii pentru combaterea corupţiei. Dar aceasta este o luptă continuă, nu doar pentru România, ci pentru orice ţară, pentru că există întotdeauna tentaţia ca oamenii să se angajeze în practici corupte”, a declarat diplomatul la Digi24.

În opinia sa, în acest moment, pe care îl consideră critic, având în vedere tot ceea ce se întâmplă, trebuie să se consolideze şi dubleze eforturile de combatere a corupţiei, ”pentru a ne asigura că aceasta nu se răspândeşte, pentru a ne asigura că cetăţenii se simt încrezători că pot obţine dreptate prin sistemele judiciare, iar corupţia de la nivelul guvernamental va fi identificată şi urmărită penal”.

Kavalec a subliniat că, venind din postul deţinut  în Balcanii de Vest, în Bosnia şi Herţegovina, unde activitatea anticorupţie nu a avansat până acum, ”se vede că s-au făcut multe în România, dar, desigur, mai rămân multe de făcut şi este important să continue munca”.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei