Djokovici s-a retras de la Indian Wells. Tenismenul nu este vaccinat împotriva Covid-19

0
128

Numărul 1 mondial, Novak Djokovici, s-a retras de la turneul de la Indian Wells, a anunţat, duminică, organizatorii, un semn probabil al faptului că nu a primit viza de intrare în SUA din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19, relatează Reuters.

Sârbul a solicitat luna trecută guvernului SUA permisiunea specială de a juca la evenimentele ATP Masters de la Indian Wells şi Miami.

„Numărul 1 mondial Novak Djokovic s-a retras de la BNP Paribas Open din 2023. Odată cu retragerea sa, Nikoloz Basilashvili intră în competiţie”, au declarat organizatorii, într-un comunicat, duminică seara.

În prezent, Statele Unite interzic intrarea în ţară a străinilor nevaccinaţi, o regulă care se aşteaptă să fie ridicată la11 mai.

Djokovici nu a mai concurat la evenimentele ATP Masters consecutive de la Indian Wells şi Miami, două dintre cele mai mari turnee din calendarul ATP şi cunoscute sub numele de „Sunshine Double”, din 2019.

Nimeni din echipa lui Djokovici nu a fost disponibil imediat pentru a comenta retragerea, potrivit Reuters.

Vinerea trecută, senatorii din Florida Rick Scott şi Marco Rubio i-au scris o scrisoare preşedintelui american Joe Biden, îndemnându-l să accepte cererea de viză.

Directorul turneului de la Indian Wells, Tommy Haas, Asociaţia de Tenis al Statelor Unite şi U.S. Open s-au numărat printre cei care sperau, de asemenea, că deţinătorul a 22 de ori de Grand Slam va avea voie să intre în SUA.

Djokovici, care a ratat anul trecut Australian Open din cauza statutului său de vaccinare, nu a putut intra în SUA şi nu a putut participa nici la US Open.

Turneul de la Indian Wells începe miercuri.

 

Sursa: Adevarul Zilei