Ana Morodan, la ieşirea din arest: Nu am consumat droguri. Iau medicamente şi servesc somnifere care sunt pe reţetă

0
188

Influencerul Ana Morodan a declarat la ieşirea din arest, unde s-a aflat după ce a fost prinsă de poliţie conducând sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive şi fără carnet de conducere, că nu a consumat droguri şi că rezultatul pozitiv al testului care i-a fost făcut a fost determinat de somniferele pe care le ia în baza unei reţete.

”Nu am consumat droguri”, a afirmat Morodan la ieşirea din arest.

Întrebată de ce totuşi a avut un rezultat pozitiv la test, ea a replicat: ”Pentru ca iau medicamente şi servesc somnifere care sunt pe reţetă”.

Ea a negat că ar combina medicamentele cu alcoolul.

De altfel, şi în declaraţii anterioare, singura vină pe care a recunoscut-o a fost aceea că a condus deşi avea permisul suspendat.

Ana Morodan a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore după ce nu a oprit la semnalele acestora, a lovit două maşini şi a refuzat să fie testată pentru depistarea alcoolului şi a substanţelor psihoactive. Ulterior, ea a fost plasată sub control judiciar.

Conform poliţiei, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere au efectuat, marţi, semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, însă  Ana Morodan, aflată la volan,  nu s-a conformat, ci şi-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule. În urma accidentului de circulaţie au fost înregistrate doar pagube materiale.

Morodan a refuzat să fie testată pentru substanţe psihoactive şi alcool, refuz pe care l-a exprimat şi când a fost dusă la INML  în vederea prelevării de mostre biologice.

A fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “Refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

Mai târziu, în jurul orei 22.20, Ana Morodan a fost din nou oprită în trafic pe o stradă din sectorul 1. 

Potrivit poliţiştilor, ea figura deja cu permisul de conducere reţinut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal.

De asemenea, poliţiştii au testat-o aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testarea preliminară cu aparatul DrugTest a relevat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive.

În acest context, ea a fost dusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea în concurs a infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin. 2 şi 336 alin.2 din Codul Penal, respectiv conducerea unui vehicul deşi exercitarea dreptului de a conduce a fost suspendată şi conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei