Kelemen Hunor: Prima opţiune pentru noi este respectarea protocolului; UDMR şi-a asumat responsabilitatea guvernării până în anul 2024

0
689

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, luni, că este în interesul partidelor de la guvernare ca structura actuală a coaliţiei să continue, întrucât UDMR şi-a asumat responsabilitatea guvernării până în anul 2024.

„Prima opţiune pentru noi este respectarea protocolului”, afirmă Kelemen Hunor.

”Sunt convins că este în interesul partenerilor noştri şi al societăţii ca PSD, PNL şi UDMR să continue să guverneze împreună. Partenerii noştri cunosc intenţiile noastre: prima opţiune pentru noi este respectarea protocolului, deoarece cuvântul dat, actul semnat ne obligă; totodată fără Ministerul Dezvoltării nu putem continua”, a scris, luni, pe Facebook, Kelemen Hunor, întârind, astfel, declaraţiile pe care le-a făcut anterior în cursul zilei.

Acesta a reiterat ideea că UDMR nu s-a ridicat de la masa discuţiilor: ”Nu ne-am ridicat de la masa negocierilor şi nici nu ne vom ridica, deoarece UDMR şi-a asumat responsabilitatea guvernării până în anul 2024”.

Potrivit lui Kelemen Hunor, din momentul în care preşedintele ţării îl va desemna pe Marcel Ciolacu în funcţia de prim-ministru, va fi responsabilitatea acestuia sale să formeze un Guvern.

”După desemnare, aşteptăm propunerea premierului Ciolacu privind structura coaliţiei de guvernare”, a mai transmis Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, luni, că formaţiunea maghiară nu poate continua guvernarea împreună cu coaliţia fără Ministerul Dezvoltării. El a declarat că aşteaptă ca Marcel Ciolacu să spună ce coaliţie doreşte, după ce va fi desemnat premier.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.