Fostul premier italian Silvio Berlusconi a murit la vârsta de 86 de ani

0
145

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, un miliardar sulfuros, celebru prin manevrele sale politice, probleme cu justiţia şi scandaluri sexuale, a murit la vârsta de 86 de ani, relatează AFP.

Îngrijit la Spitalul Militar San Raffaele de Milano (nord) de leucemie, senatorul italian a fost internat vineri, după alte multiple internări.

Presa italiană scrie că nu mai răspundea, în ultima vreme, tratamentului împotriva cancerului.

La câteva minute după anunţarea decesului, zeci de persoane s-au adunat în faţa spitalului, în timp ce în Italia se multiplicau reacţiile în lumea politică şi sportivă.

Cariera acestui ”etern”, a cărui moarte – politică – a fost anunţată în mod eronat în mai multe rânduri, s-a relansat în 2022, când a fost reales senator şi se confundă cu istoria italiană a ultimilor 30 de ani.

El era unul dintre cei mai bogaţi oameni din peninsulă, o avere evaluată în aprilie de Forbes la 6,4 miliarde de euro.

Adorat sau detestat, acest amator de femei mult mai tinere decât el, inclusiv ”call-girls”, a fost implicat într-o miriadă de procese legate de serile controversate „Bunga Bunga” pe care le organiza.

În străinătate, Berlusconi, obişnuit să promită totul şi nimic, era cunoscut mai ales prin numeroasele scandaluri în care a fost implicat, prin gafele devenite legendare pe care le-a făcut, prin procesele sale repetate şi prin lovituri diplomatice.

Un aliat stânjenitor al actualei şefe neofasciste a Guvernului de extremă dreapta Giorgia Meloni, el a pus-o în mai multe rânduri într-o situaţie jenantă prin declaraţii rusofile după invazia rusă a Ucrainei.

Un prieten personal al lui Vladimir Putin, pe care l-a primit la megavila sa din Sardinia, el a dat în mai multe rânduri vina războiului pe Kiev.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.