ANM: Informare meteo de ploi pentru toată ţara, până luni la ora 15:00!

0
48

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, valabilă până luni, la ora 15:00.

Potrivit ANM, începând de duminică, la ora 15:00, până luni, la ora 15:00, aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi local de 10 – 15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice.

În zona de munte, precipitaţiile vor fi mixte.

Vântul va avea local şi temporar intensificări în regiunile sudice şi sud-estice cu viteze în general între 45 şi 55 km/h.

„Marţi (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte şi în sud-vest se vor acumula cantităţi însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării”, atenţionează meteorologii. 

În Munţii Făgăraş, s-a depus un nou strat de zăpadă de 20-25 de centimetri. Recomandările autorităților

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, ce va intra în vigoare luni, la ora 18:00.

Potrivit ANM, până marţi, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Judeţele care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori sunt: Caraş – Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.