Ministrul Muncii, întrebat de unde se vor lua bani pentru majorările salariilor din învăţământ: Să ajungem la rectificare şi veţi regăsi în rectificarea respectivă sursa banilor

0
502

Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a putut da detalii, luni, cu privire la sursa banilor care vor fi alocaţi pentru majorările de salarii din sistemul de învăţământ.

Budăi a afirmat că bugetul Ministerului Educaţiei va fi rectificat pentru a primi cele aproape trei miliarde de lei necesare creşterilor salariale cu care Guvernul a fost de acord după trei săptămâni de grevă a profesorilor. ”Să ajungem la rectificare şi veţi regăsi în rectificarea respectivă sursa banilor”, a adăugat ministrul.

Marius Budăi a fost întrebat, luni după-amiază, la finalul şedinţei de Guvern, de unde va lua Executivul bani pentru salariile majorate ale cadrelor didactice, el neputând să dea un răspuns în acest sens. 

”S-a decis foarte clar că va fi suplimentat la rectificare bugetul Ministerului Educaţiei şi vor fi asigurate aceste sume. Să ajungem la rectificare şi veţi regăsi în rectificarea respectivă sursa banilor”, a afirmat Marius Budăi. 

De asemenea, întrebat de unde a făcut Guvernul rost de bani, în condiţiile în care la începutul grevei oficialii Executivului explicau că nu sunt fonduri pentru majorările solicitate, Budăi a răspuns: ”Guvernul şi coaliţia politică a înţeles să rezolve această problemă, şi repet, pe asumare. Ne-am asumat să rezolvăm această problemă”. 

”Dacă ne uităm pe parcursul discuţiilor cu sindicatele, cerinţele s-au schimbat de la o zi la alta, de la o oră la alta, de la o discuţie la alta. Au fost mult mai multe solicitări, reveniri la solicitări, renunţări la solicitări”, a afirmat ministrul Muncii, întrebat de ce în urmă cu trei săptămâni Guvernul susţinea că nu poate acorda majorări salariale de 25% în educaţie, lucru care se întâmplă acum.

Budăi a explicat că în tot acest timp s-au purtat discuţii şi cu sindicate din alte domenii de activitate şi că s-au făcut majorări succesive de venituri pentru diferite categorii de angajaţi.

”Au fost luate mai multe măsuri, repetat. Asta s-a întins, într-adevăr, pe aceste trei săptămâni, dar noi nu am discutat numai cu sindicatele din educaţie şi, repet: s-au modificat solicitările de la zi la alta. Am înţeles să ne asumăm, să rezolvăm etapizat acest lucru pentru că, de la etapă la etapă, s-au modificat solicitările”, a susţinut ministrul Muncii.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.